Botox/ botulinetoxine-A

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

Botox/ botulinetoxine-A

Wat is het?

Velen kennen het woord Botox, weinigen weten dat het een merknaam is van een van de vele types botulinetoxine-A. (Zo heb je Botox, Dysport, Bocouture en Azzalure en Xeomin. Wij werken met de eerste twee). Het zorgt voor een tijdelijke onderbreking van de signaaloverdracht van zenuw naar spier, waardoor je tijdelijk en gecontroleerd een spiertje van je gezicht kunt lam leggen. Het effect treedt later op dan je wil, en is eerder uitgewerkt. Vooral na de eerste behandeling. Meestal merk je het effekt na 2 dagen tot 2 weken. Het houdt 2-4 maanden aan.

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

We zetten de botulinetoxine-A met name in bij de jongere leeftijdsgroepen, waarbij rimpels nog dynamisch zijn en zich nog niet hebben vastgezet in de huid. Vooral in de bovenste helft van het gelaat, waar de ongewenste emotionele expressies van boosheid of ontevredenheid het best zichtbaar zijn. Ook zetten we het in tegen migraine.

Hoe voelt de Botox behandeling?

Afhankelijk van het aantal probleemgebieden dat je wil aanpakken, voel je een aantal prikjes in gelaatsspieren. Een weinig pijnlijke behandeling, die klaar is voor je het weet. We doen er alles aan met lokale koude en vibraties (plaatselijk- maar ook met muziek) om je ongemak te beperken

Bijwerkingen:

Meestal is er helemaal geen bijwerking, maar er is geen werking zonder bijwerking:

Direct: aanvankelijk zichtbaar prikgaatje, kleine maar zichtbare bloeduitstorting, roodheid, griep-achtig gevoel, zeldzaam allergie

Na enkele dagen: asymmetrie van het gelaat zoals hangende wenkbrauw of ooglid, ongewenste spierslapte, toename van reeds bestaande spierzwakte,  droge ogen.

Nazorg:

Je moet minimaal twee weken wachten op het gewenste resultaat. Na een eerste behandeling kan het effect tegenvallen of afwezig lijken. Dat is de reactie van jouw lichaam op een verder wél werkend product. Zo nodig na een maand bijspuiten/ herhalen op kosten klant. Ga de eerste uren niet liggen en doe het na de behandeling een dag rustig aan (geen runs, workouts of sauna). Kom op tijd terug voor de herhaalbehandeling, anders ga je jouw frons weer zien.