PRP/ plaatjesrijk plasma

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

PRP/ plaatjesrijk plasma

Wat is het?

We zijn blijvend enthousiast over de geweldige resultaten van onze PRP behandeling. Sommigen kennen dit van Kim Kardashian’s “Vampire  Facelift”, maar vrouwen en mannen hebben geen volledig idee, wat de voordelen ervan zijn. Het komt erop neer dat we de natuurlijke groeifactoren van jouw lichaamseigen bloedplaatjes geconcentreerd inspuiten in jouw onderhuid. (Deze groeifactoren zijn te groot om via een crème door je huid barrière heen te dringen). Dat heeft een cel stimulatie en huidverbetering tot gevolg, waarbij jouw huid zachter, steviger, voller en blakender gaat worden. Kortom een duidelijk verjongingseffect, zonder gebruik van vreemde of onnatuurlijke stoffen.

Hiervoor doen we een bloedafname van 30ml volbloed. (We kunnen heel goed prikken). Dit werken we in twee centrifugeerbewerkingen op naar bloedplasma dat een hoge concentratie bloedplaatjes bevat. Uiteindelijk krijgen we 5-6ml PRP (plaatjes rijk plasma) die we met vele miniprikjes direct in de doelgebieden injecteren. Het verschilt met een filler: PRP  is biologisch actief en stimuleert regeneratie. Hyaluronzuur (zoals Prophilo) geeft volume aan de onderhuid maar is verder inactief

 

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Je kunt je hele gelaat laten behandelen, maar ook kiezen voor een lokale behandeling van probleemgebieden zoals rond de ogen, rond de mond, de wangen, hals, of verouderde handen. PRP is ook zinvol bij behandeling van lokaal verminderde haargroei. Het is een waardevolle aanvulling op een behandeling met PlexR, om jouw huid maximaal tot een vitale- en blakende glans te laten komen. 

Hoe voelt de PRP behandeling?

Je voelt vele prikjes van het dunne naaldje, terwijl wij er alles aan doen om dit zo comfortabel te maken als maar kan. Een verdovingscrème is niet nodig. De bereiding van jouw PRP kost de meeste tijd, dus er zit een dikke 20min tussen bloedafname en het inbrengen van het plasma: dus even tijd voor koffie of een frisdrank.

Bijwerkingen:

PRP is een lichaamseigen vloeistof, die met naaldjes wordt ingebracht. Hierdoor kun je een bloeduitstortingkje krijgen, maar dit valt meestal enorm mee. Na de behandeling voel je je huid ‘werken’. Bijwerkingen zijn er eigenlijk niet

Nazorg:

Doe het een dagje rustig aan. Gebruik zonodig Arnicazalf, maar eigenlijk is dat niet eens nodig