Pukkels en pigment-vlekken weghalen

Heksenpukkel, behaarde pukkel, gerstekorrels, ouderdomsvlekken en moedervlekken

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

Pukkels en pigmentvlekken weghalen

Wat is het?

Met ‘diathermie’ kan F&Y jouw rechtopstaande of gesteeld hangende pukkels van het huidoppervlak afsnijden. Diathermie is een thermisch chirurgisch mes waarmee je tegelijkertijd snijdt én bloedingen stopt. Tevoren krijg je een plaatselijke injectie-verdoving, je voelt alleen dat prikje. Vlakke pigmentvlekken krijgen we weg met onze PlexR. Die plekken verdoven we met een krachtige creme. We hebben graag dat je huisarts of dermatoloog toestemming geeft, want van sommige plekken moet het weefsel worden nagekeken. Voor goedaardige plekjes is er echter geen voorbehoud. Pigmentplekken kunnen soms wel in enige mate terugkomen; in dat geval kun je opnieuw behandelen.

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Met een pukkel of een pigmentplek hoef je niet je leven lang rond te lopen. Het maakt niet uit waar de pukkel of pigmentplek zit. De wenkbrauw is moeilijker te behandelen omdat  we de haarzakjes niet willen beschadigen.

Hoe voelt deze behandeling?

Na een injectie-verdoving voel je er niets van (je ruikt wel een schroeilucht). Onze krachtige verdovingde crème zwakt pijn sterk af. Na uitwerken van de verdoving kan het wat schrijnen.

Bijwerkingen:

Tijdens de genezing ontstaat er een korstje dat er vanzelf vanaf valt. Daarna zal je behandelde huid langere tijd wat roder zijn, waarna het tot rust zal komen. Een beetje jeuk hoort er ook bij.

Nazorg:

Ontzie het plekje een beetje, een pleister is niet eens nodig. Zonlicht is zoals we vaker schrijven, te vermijden.