PDO draadlift

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

PDO draadlift

Wat is het?

PDO draadlift geeft een verstrakking van de huid, door er met een onderhuids aangebracht hechtdraadje aan te trekken. Er bestaan monofilament draden, die te vergelijken zijn met de werking van een filler. Wij werken echter met draden waarmee je onderhuids de huid op spanning kunt brengen: deze heten “barbed wire” of “cog thread”. Dit zijn stevige oplosbare hechtdraden, die de huid ongeveer een jaar in een gewenste richting kunnen trekken, totdat ze oplossen en worden vervangen door collageen. De werking houdt een tot twee jaar aan, daarna kun je weer nieuwe draadjes laten zetten. Onze favoriete behandeling is de “ Move&Clean” aanpak, waarbij we de werking van PDO draadlift versterken en intensiveren met het effect van PlexR. Dit geeft een heel esthetische lift en herstel van de jeugdige V-vorm van je gelaat. We hebben hiermee al veel klanten blij gemaakt: lees onze recensies op Facebook.

 

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Met PDO draadlift zijn vaak zeer mooie resultaten haalbaar als je een strakkere kaaklijn wil krijgen, of als je je neuslipplooi wil laten verstrijken. Dan is er nog nauwelijks filler nodig. (PDO draadlift is geen filler, voor volume herstel blijft een filler belangrijk). Ook een gerimpelde wang wordt strakker. Kijk nu eens even in de spiegel en trek je huid zachtjes naar achteren: dít effect is ongeveer haalbaar met PDO draadlift. Zelfs een wenkbrauwlift is te realiseren met deze draden. Hoe meer draadjes je laat zetten, hoe beter het effect, omdat de treklast beter verdeeld wordt. Je kunt er voor kiezen om ieder jaar twee draden te laten bij zetten, zo onderhoud je het bereikte effect

Hoe voelt de PDO draadlift behandeling?

We verdoven de plek voor het oor waar we vervolgens een canule inbrengen die vervolgens onderhuids langs de zijkant van het gezicht  wordt geplaatst  naar de wang, mondhoek en kin. Meestal voel je alleen de verdovingsprik, soms voel je het overwinnen vaan een weerstand als een beetje onaangenaam.

Bijwerkingen:

Bloeduitstorting komt in geringe mate voor. Asymmetrie kan voorkomen (elk gelaat is al een beetje asymmetrisch). Zwelling in de eerste dagen kan voorkomen, daarvoor is het belangrijk om goed met ons in contact te blijven om eventueel bij te masseren. Infectie is een zeldzaamheid. Een eenmaal geplaatste draad kan niet meer worden verwijderd. Bij asymmetrie kan wel een draad worden bijgeplaatst. Bij te hoog gespannen verwachtingen kan het resultaat tegenvallen. Hierom vinden wij het belangrijk om in onze gesprekken met jou heel duidelijk te krijgen, wat jij verwacht en hoe realistisch dat is. Wij doen er alles aan om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken

Nazorg:

Je bent al direct toonbaar. Het optimale resultaat is er na zes weken, als het weefsel rond de draden zich heeft hersteld, en de draden mooi zijn ingekapseld. Bij lichte zwelling of bobbeltjes is het belangrijk om dit weg te masseren. Uitleg hierover geven we in onze kliniek. De eerste twee weken moet je je gezicht rust geven, niet zwaar tillen, geen sauna of zonnebank, geen grimassen maken etc. Zeker twee weken zul je de draadjes duidelijk kunnen voelen bij bepaalde bewegingen.