FILLERS

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

Fillers

Wat is het?

Met een filler breng je weer volume aan waar het nodig is: je kunt er rimpels mee laten verstrijken. Als je gezicht ouder wordt komt dit door een combinatie van volume-afname van botstructuren (osteoporose) en vormgevend vetweefsel (lipoatrofie) en aangezichtspieren (sarcopenie). De zwaartekracht trekt continu aan ons slapper wordend vetweefsel, waardoor de oorspronkelijk jeugdige vorm langzaam vermindert. Dit in combinatie met slappere huid zorgt voor fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven. Een filler is een volume restaurerende gel, die we onderhuids inspuiten op strategische plekken, zodat je gelaat zich enkele jaren verjongt. Hierbij werken wij uitsluitend met fillers die gelijk zijn aan ons lichaamseigen hyaluronzuur. Het effect van een filler is direct te zien. Het is een tijdelijk effect gedurende ongeveer een jaar en soms langer met geluk langer.

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Overal waar storende rimpels en groeven zijn zetten wij een filler in. Fillers hebben ook een fantastische werking bij injectie van grotere hoeveelheden over de slapen of over het jukbeen, juist om volumeverlies te corrigeren. Dit geeft een een rimpelreducerend effect op afstand. Veel voorkomende probleemgebieden voor lokale behandeling zijn de neuslipplooi, lip-kinplooi, ingevallen mondhoeken. En we kunnen jouw lippen subtiel voller en jeugdiger maken, wat je leeftijd ook is. 

Hoe voelt de Filler behandeling?

Fillers breng je in met een injectie: prikjes zul je voelen. Omdat fillers visceus zijn, zijn de naaldjes iets dikker dan bij een Botox behandeling. Een plaatselijke verdoving is meestal niet nodig (want de prik daarvan voel je ook). Wij doen er alles aan om het zo comfortabel mogelijk voor je te maken. Linda zal je geruststellen, terwijl Andreas de behandeling uitvoert. We werken met achtergrondmuziek. Door inzet van koude en vibratie verminderen  we de pijnsensatie aanzienlijk, zodat de behandeling met filler heel goed te verdragen is. Op verzoek kunnen wij jouw lippen net zo verdoven als bij een tandarts, maar de meeste mensen kiezen daar niet voor.

Bijwerkingen:

Het belangrijkste risico van een filler is afsluiting van een slagadertje in de onderhuid (vasculaire occlusie). De kans daarop is echt heel klein (in welke kliniek je ook laat behandelen), maar de mogelijke schade in dat geval kan groot zijn, zoals weefselversterf en of littekenvorming. Hierom doen we in principe geen fillers in het gebied tussen neus en wenkbrauwen. Omdat we alleen werken met fillers op basis van hyaluronzuur, is het voor ons mogelijk om deze zeldzame bijwerking op te heffen met een speciaal enzym: hyaluronidase. De kans op een allergie is minimaal bij een lichaamseigen stof (dat was vroeger anders met fillers op basis van collageen of siliconen). De kans op een huidbloedinkje wordt verminderd door koeling en lokale druk. De kans op een infectie wordt sterk verminderd door werken aan niet-opgemaakt gedesinfecteerde huid. Er kunnen ophopingen van filler ontstaan, die meestal met zachte massage op te heffen zijn. Oppervlakkig gespten filler is soms als een zachtblauwe doorschemering te zien. En er bestaat natuurlijk de kans dat het resultaat niet zo is als jij graag zou willen: we doen ons uiterste best om je zo mooi  mogelijk te maken, maar garanderen kunnen we dat niet bij dit soort complexe biologische processen. Het duurt een paar weken voor de filler goed in het omringende weefsel is geïntegreerd. In het gesprek voorafgaand aan de behandeling zullen we het hier zeker weer over hebben.

Nazorg:

Breng liefst tot een dag erna geen make-up op om infecties te voorkomen en geef de prikplaatsen rust. Vermijd sauna de eerste dagen. Als je een HiFu of RF behandeling overweegt, doe dit dan niet in de weken na een fillerbehandeling.