Chirurgische correctie van de bovenoogleden

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

Chirurgische correctie van de bovenoogleden

Wat is het?

Een huidoverschot komt vaak voor bij onze bovenoogleden. Met een kleine operatie onder plaatselijke verdoving is dit huidoverschot eenvoudig en effectief op te heffen. Door het wegnemen van een reepje huid gaan jouw ogen er weer minder vermoeid-, frisser en strakker uitzien. Veel mensen ervaren hierna minder hoofdpijn, minder zware ogen, meer energie bij computerwerk, meer licht in de ogen en een groter gezichtsveld. Bij deze operatie nemen we geen overtollig vetweefsel weg, om complicaties te vermijden en om het ontstaan van holle ogen op seniore leeftijd te voorkomen. Het resultaat zie je al direct na OK, maar het definitieve en optimale resultaat is er na twee maanden.

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Wij doen alleen chirurgie van de bovenoogleden. Voor onderoogleden zetten we onze PlexR Omnia in. Voor een gering-matig huidoverschot van de boven oogleden is de PlexR een heel goed alternatief. 

Hoe voelt de ooglidoperatie?

De meeste mensen vinden het spannend. F&Y zet zich speciaal in om deze spanning weg te nemen door goede voorbereiding voor- en ondersteunende coaching tijdens de operatie. De operatie is pijnloos, alleen de eerste verdovingsprik is te voelen. Soms is er een warmte- of hittesensatie tijdens de operatie, bij gebruik van ons apparaat om bloeduitstortingen te voorkomen. Een week na de OK verwijderen wij de doorlopende hechtdraad . Dit kun je voelen.

Bijwerkingen:

Vanaf de dag na de operatie worden bloedpigmenten zichtbaar aan je huid. Je boven én onderoogleden zullen zwellen, gemiddeld neemt dit af na een dag of drie. Mensen verschillen nogal in hun reactie op ontsteking (net als de huidreactie op een muggenbeet). Infectie is in theorie mogelijk, dat moet dan behandeld worden met antibiotica. Bloeding is in theorie mogelijk (‘oozing’, overleg daarom tevoren altijd over het gebruik van bloedverdunners en andere medicatie die je neemt). Soms kan het lastig zijn een hechtdraadje te verwijderen. Asymmetrie is mogelijk, maar dat proberen we vanzelfsprekend te voorkomen. Huidplooivorming in de ooghoeken aan de neuszijde is mogelijk. Tijdelijk verminderde sluiting van de oogleden is mogelijk. Na een week ben je meestal weer helemaal toonbaar; bij sommigen duurt dit langer. Mensen met neiging tot droge ogen kunnen al of niet tijdelijk last hebben van drogere ogen.  Regel daarom tevoren kunsttranen of contactlensvloeistof om vaak te druppelen. Het litteken is bij open ogen niet te zien en bij gesloten ogen slechts minimaal. Maar ook in de vorming van littekens verschillen mensen. Lees onze facebook recensies: onze klanten zijn heel blij.

Nazorg:

Zonodig hebben wij dagelijks Whatsapp contact na de operatie, voor geruststelling en tips.
Deze nazorg zal onze eigen Linda verlenen aan u.
De nazorg gaan wij met onze eigen filmpjes aan u uitleggen.
Volg verder de tips die je krijgt in het voorgesprek, via de filmpjes en tijdens onze whatsapp / telefonische nazorg. ( Dat is ons speciale punt van aandacht )