Onderkin en hangwangen aanpakken

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

Onderkin en hangwangen aanpakken

Wat is het?

Vetreductie is te bereiken met een veld van strategisch geplaatste injecties in het onderhuidse vetweefsel. In de weken hierna zullen de vetcellen kapotgaan en zullen de vetmoleculen oplossen om door het lichaam te worden afgevoerd. Het beoogde effect is zichtbaar na 1-2 weken en zet zich voort tot een week of 6-8 na injectie. Daarna kunnen 2 vervolgbehandelingen nodig zijn. Vetcellen die verloren zijn gegaan komen niet meer terug. Na 15-30 minuten is de behandeling klaar. In een consult vertellen we je er graag veel meer over.  

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Onderkinnen en hangwangen kun je hiermee goed behandelen. Hou er rekening mee dat het vulweefsel (het vet) wordt aangepakt, maar niet het huidoverschot  van slappere huid. Het is dus met name bedoeld voor jongere vrouwen met een compact vetweefsel, waardoor kaaklijn, kin- en hals minder fraai zichtbaar zijn. Slappe hangende huidplooien kun je hier dus niet mee behandelen. 

Hoe voelt deze behandeling?

De soms wel 50-100 injecties via prikjes met een zeer dunne naald zijn prima te doen. Met koude en afleiding is het heel draaglijk

Bijwerkingen: 

De behandeling kan wel pijnlijk zijn in de eerste dagen. Het behandelde gebied kan aanvankelijk namelijk  tot rond 10 dagen opzwellen en roodheid tonen als reactie op de injecties. Je kunt ook een kleine bloeduitstorting verwachten bij het grote aantal injecties. We doen er alles aan om het toch zo comfortabel mogelijk te maken. Bij mensen met een soja-allergie doen we deze behandeling niet.

Nazorg:

Doe het de eerste 3 dagen rustig aan: vermijd intensief sporten of andere activiteiten die de bloeddruk en temperatuur verhogen, want deze kunnen de zwelling verergeren. Het is ook beter om even uit de volle zon te blijven. Compressen en coolpacks verlichten de zwelling. Wilt u representatief voor de dag komen, dan kunnen sjaals en coltruien u helpen. Neem zonodig enkele dagen paracetamol, en al voor de ingreep.