HIFU: HIGH INTENSITY FOCUSED ULTRASOUND

Bij Forever & Young vinden we het belangrijk dat u zich mooi voelt. In onze kleinschalige praktijk staat persoonlijk advies op één. Daarom starten we altijd met een intakegesprek. Op basis van uw wensen bepalen we welke behandeling het best bij u past. 

HIFU: high Intensity Focused Ultrasound

Wat is het?

HIFU is echt een lange termijn investering voor diegene die het geduld heeft om maanden op het resultaat te wachten. Mes en naald komen er niet bij te pas, er wordt geen lichaamsvreemde stof gebruikt. HIFU zetten we in voor verjonging en verstrakking van verslapte huid. Door toediening van krachtige ultrageluidsgolven op de huid verhitten we de dieper gelegen lagen van de huid, waardoor  cellen worden oververhit en vetcellen kapotgaan. Het daaropvolgende herstelproces activeert de vorming van verjongd weefsel en nieuw collageen: je huid wordt strakker. We merken dat veel vrouwen toch gaan voor behandelingen met een sneller optredend effect, maar bevelen deze behandeling toch van harte aan.

Voor welke probleemgebieden zet je het in?

Voor het gelaat, de hals en decolleté, voor de bovenarmen.

Hoe voelt de HIFU behandeling?

De behandeling scoort een 4.2/10 pijnscore, dus je voelt kleine snel opeenvolgende ‘speldenprikjes’. Het ongemak is net te weinig voor behandeling met een verdovingscrème.

Bijwerkingen:

Je moet geduldig zijn voor het effect van HIFU: pas na een maand of 3 merk je effect. We adviseren de HIFU pas een maand te gebruiken over een gebied dat met filler is behandeld. Het kan verder enige voorbijgaande zwelling en roodheid veroorzaken, maar zeker geen hyperpigmentatie (als je een donkerder huidtint hebt, zal je er dus niet donkerder van kunnen worden).

Nazorg:

Je kunt direct na HIFU alles weer doen, er zijn geen speciale aanbevelingen om dingen te doen of te laten na HIFU.